Grafikus facilitációs tanfolyam

 

Képekben, metafóràkban gondolkozol és a vizualitás elemeit használva tudnád a leginkább visszaadni a gondolataidat, megragadni az összefüggéseket, kifejezni a lényeget, támogatni az ügyfeleid fejlődését, ugyanakkor tele vagy gàtlàsokkal a rajzolàssal kapcsolatban?

2,5 napos tréningünk célja, hogy segítsen leküzdeni azokat a gàtakat, amik a vizualitás használatához kapcsolódnak, valamint eszközöket és magabiztosságot adjon ahhoz, hogy egy folyamat során, legyen az tréning, coaching, előadás, képes legyél a vizuálitàs nyelvén kifejezni magad.

 

A tréning során végigvesszük és alaposan begyakoroljuk az alapokat:

Foglalkozunk az alapvető vizuális elemekkel (formák, szövegezés, stb.)

Tapasztalatot szerzünk arról, hogy hogyan építsünk fel egy rajzot, hogy a megfelelő hatást érjük el (struktúra, színek, vizuális hierarchia).

Törekszünk a kreativitás mozgósítàsàra, a lènyegkiemelő képesség fejlesztésère és gyakoroljuk a metafóràkban, szimbólumokban gondolkodàst.

 

A képzés legalább hat fő jelentkezése esetén indul.


Kiknek ajánljuk?

Bárkinek, aki szeretne magabiztosságot szerezni a vizualizációban:

Trénereknek, coachoknak, tanároknak, előadóknak, facilitátoroknak, olyanoknak, akik vizuálisan gondolkodnak és tanulnak.

 


Időpont

2021. október 8-10.

Péntek: 15:00-19:00

Szombat: 9:00-19:00

Vasárnap: 9:00-17:00

Jelentkezési határidő

2021. okróber 5. éjfél


Helyszín

Czakó Utcai Sport- és Szabadidőközpont

1016 Budapest, I. ker., Czakó u. 2-4.


Részvételi díj

75.000,- Ft

Az ár tartalmazza:

kezdő filckèszletet

bekeszítèseket

minden szükséges eszközt (papír, filcek, kréták, segédanyagok)

 

Pedagógusoknak 33% kedvezményt biztosítunk.

A kedvezmények nem összevonhatóak.

 

A részvételi  szándékát a részvételi díj 33%-nak befizetésével tudja véglegesíteni.

Early bird jelentkezés

2021. szeptember 15-ig kifizetett előleg esetén

 a részvételi díj

60.000 Ft

 

Az előleg a teljes részvételi díj 33%-a.


Visszajelzések résztvevőktől

“Bennem régóta erős vágy élt, hogy a rajzolgatás és firkajegyzetelés irányából a grafikus facilitáció felé elmozdulhassak. Azonnal jelentkeztem, mikor hírül vettem a képzést. Tudtam, Nóra csapatától csak nagyszerű képzést kaphatok, de várakozásaimat messze felülmúlta ez a két és fél nap. Nagyon élveztem a képzés minden pillanatát, az élmény alapú, nagyon gyorsan működő metódust. Csodákat láttam magam körül:
Aki szombaton még arra panaszkodott, hogy nem tud „rajzolni”, az vasárnap már saját stílusú ember-karakterekkel dolgozott.
A terem egyik sarkában önálló életre keltek a figurák és közelharc zajlott a négyzetcentiméterekért.
Szünetben nem akartak pihenni a csoporttársak, hanem új lapokat vettek elő, és kezükből nem engedték ki a filceket.
És a vége felé mintha futóverseny startjánál álltunk volna, úgy vártuk a videó indulását, amit jegyzetelni kellett. …és és azóta filceket hordunk magunknál, és örömmel rajzoljuk le a …….” Hábermajer Gábor, Kijárat Projekt

 

“Hosszú évek óta vágytam rá, hogy ki tudjam magam fejezni a vizuális világ segítségével. Sokszor éreztem, hogy egy-egy kis rajz többet mondana a jegyzeteimben, egy-egy megbeszélésen, mint a hosszú körmondatok.
A képzésen sablonokat, módszereket és támogatást kaptam ahhoz, hogy megtaláljam a saját figuráimat és felismerhessem, hogy képes vagyok néhány perc alatt megjeleníteni egy több mint 10 perces beszédet.
A képzés óta folyamatosan rajzolok, újabb és újabb ötleteim vannak. Eszközöket és önbizalmat kaptam előadások és tréningek igényes grafikai előkészítéséhez.”
Kozár Zoltán

 

“Sosem gondoltam azt magamról, hogy nem tudok rajzolni, azt viszont igen, hogy mások ügyesebbek, tehetségesebbek nálam. Sok gyerek- és kamaszkori rajzolgatás után lassan kikopott a kezemből a ceruza, hogy aztán váratlanul: a magányban vagy megoldatlanságokban, nehézségekben kússzon vissza hozzám egyértelmű feszültségoldásként.
A képzésen egy támogató, inspiráló és biztonságos közegben élhettem át azt, hogy a bennem élő formák, alakok, színek és karakterek egyszerre értelmet kapnak és életre kelnek, akár történetté állnak össze. Végtelenül hálás vagyok ezért az élményért, mert nem csak összerendeződött bennem a képi világom, de új perspektívák nyíltak meg: ma (újra) elhiszem, hogy bármi lehetséges, hiszen tudom, hogy bármit le tudok rajzolni, és nem figyelmetlenebb, ügyetlenebb vagyok másoknál, hanem képekkel, élményekkel tanulok (és tanítok). Ez a felismerés itt talált meg engem. Elfogulatlanság nélkül mondhatom, hogy sokkal gazdagabb lett az életem a képzéstől. Köszönöm!” Margitay Adél