Expedíció

“A hosszú és jó életet nem évekkel, hanem élményekkel és megismeréssel mérik.”

Popper Péter

FEJLŐDÉS ÉLMÉNYEKEN KERESZTÜL

Élményeink, programjaink elsősorban a Tapasztalati Tanulás és az Outdoor Education módszertanára épülnek, melyek számos előnyös hatása mellett, célja és gyakori velejárója az örömérzet, a felszabadultság és fókuszáltság egy különleges kombinációja, melyet Csíkszentmihályi Mihály “flow” (“áramlat”) néven tett közismertté. A “flow”-ban a tevékenység válik elsődlegessé, elragad minket a teljes átélés élménye és megváltozik az időérzékelés. Mindezek hatására olyan örömérzet jön létre, mely az azt átélő számára minden fáradtságot megér. Az ilyen élmények önmagukban motiváló erőként hatnak, sokszor szinte elvarázsolják az embert.

Az örömérzet megélése a személyiségfejlődés szempontjából is rendkívül hasznos. A sikerélmény növeli az önértékelést és a magabiztosságot és további fejlődésre ösztönöz. Élményeink, programjaink azonban nem csupán a “flow”, az örömérzet és felszabadultság megélését célozzák, hanem annak a lehetőségét is magukban hordozzák, hogy a személyiség fejlődése által az életminőségben, viselkedésben és a mindennapi problémák megoldásában is változást, fejlődést tapasztaljunk meg.

Programjainkon a különböző gyakorlatok és folyamatok révén számos fejlődési cél érhető el. Ennek érdekében kihívásokat kínálunk résztvevőink számára, melynek szintjéről maguk dönthetnek és így közvetlenül megtapasztalhatják választásuk következményét is. Kihívásaink sokfélék lehetnek, hiszen mindannyian más és más területeken vagyunk erősek, magabiztosak és más-más területen lehet igényünk a fejlődésre.

Az élményeinket követő feldolgozás során a megerősítő visszajelzések nagy hangsúlyt kapnak, fókuszban az új nézőpontok tudatosítása és a megoldásorientált gondolkodás áll.

ÉLMÉNYEINK

Fáramászás
FÁRAMÁSZÁS

A fáramászás sok emberben gyermekkori emlékeket ébreszt.  A mászás öröme, a fizikai és pszichés kihívás és az ezzel együtt járó flow azonban nem kizárólag a gyerekek számára vonzó élmény.

A rekreációs célú biztosított fáramászás a szikla-és falmászáshoz hasonlóan segít megélni az „itt és most”-ot, ahol nincs helye a mindennapok problémáinak, mert minden figyelem a következő mozdulaton van, minden erőfeszítés a jelenre irányul. A fáramászás során a természetet egészen közelről tapasztaljuk meg, egy élő szervezettel kerülünk kapcsolatba. Sportértéke mellett képzett szakemberek segítségével személyiségfejlesztő célokra is kiválóan alkalmas tevékenység, a kitartás, a koncentráció, a felelősségvállalás, az önbizalom növelése mellett számos pozitív hatása van.

ÉRDEKLŐDÖM…

Párkapcsolati tréning
KAPCSOLÓDÁS – PÁRKAPCSOLATI TRÉNING

Kifejezetten párok számára tervezett tréning-sorozatunk egyszerre kínál izgalmas élményeket, feltöltődést, fejlődést és lehetőséget arra, hogy a résztvevők önmagukat és társukat új oldalukról ismerhessék meg.

Célunk, hogy résztvevőink olyan különleges tapasztalatokat szerezhessenek, melyek elősegítik a párkapcsolat erősödését, az intimitás fokozódását, a kapcsolatban rejlő erőforrások és értékek felismerését. A közösen átélt intenzív élmények és az ezeket követő reflexió harmonikusabbá teszik a párkapcsolatot, valamint hozzájárulnak a megértés, az elfogadás és az önfeledt kapcsolódás megtapasztalásához.

Azt gondoljuk, amit a párunkkal megélünk,  az élet egyik legnagyobb csodája. Érték, melynek megőrzéséért érdemes tenni. Párkapcsolati élményeinkkel ehhez szeretnénk hozzájárulni.

BŐVEBBEN…